Silkeborg IT-virksomheden Solutio udvider virksomhedsdelen SkolePlan, som beskæftiger sig med IT-drift på landets frie skoler. Investorer og nyansættelser skal gøre portalen til landets mest anvendte skole IT-løsning

Solutio i Silkeborg udvikler og driver portalen SkolePlan, som er et redskab til at lave skoleskemaer, årsplaner, registrere fravær osv. Allerede i dag anvendes SkolePlan af en stor del af landets frie skoler, hvilket vil sige efter-, grund- og højskoler herunder friskoler og privatskoler. Men nu geares der op med det erklærede mål at gøre SkolePlan endnu mere udbredt.

Direktør Brian Reinhold Jensen siger: ”Vi vil gøre SkolePlan til det mest attraktive valg for de frie skoler og dermed gøre SkolePlan til en endnu større del af Solutio. Vi har et produkt med stort potentiale og værdi for både nuværende og fremtidige brugere, og tiden er rigtig nu.


Nyt blod i butikken

Som led i en langsigtet strategi sættes der blus under SkolePlan gennem ansættelse af flere nye medarbejdere i løbet af 2017. Et af de nye ansigter er Martin René, som er uddannet civilingeniør indenfor IT og kommer med solid erfaring i bagagen gennem ansættelser i Abakion og Dansk Almen Medicins KvalitetsEnhed. Han siger: ”Potentialet i SkolePlan er stort, og det bliver spændende at følge udviklingen. Min primære opgave bliver udvikling af vores webportal og App løsning, idet min erfaring ligger indenfor håndtering af komplicerede data.

SkolePlans fremtidsplaner understøttes af investorer, hvor den statslige finansieringsfond Vækstfonden har skudt penge i Silkeborg-firmaet sammen med en privat investor, som sidder i Solutios bestyrelse, erhvervskvinden Susan Jørgensen Winther med selskabet Susan Winther A/ S.


Fingeren på pulsen

Solutio beskæftiger i dag 10 medarbejdere, hvoraf omtrent halvdelen udelukkende arbejder med SkolePlan. Udover dem der skal have fingre i de forskellige data hjemme på matriklen i Silkeborg er der ansat en person med erfaring fra skoleverdenen, som skal bidrage til at styrke SkolePlan på salgsfronten.

Brian Reinhold siger: ”De frie skoler har behov for overblik over skemaer, årsplaner, arbejdstider osv., men de har også brug for en platform, hvor det er nemt og ukompliceret at kommunikere med både elever og forældre. Derudover kan den enkelte skole have særlige behov og ønsker, som er vigtige at kunne imødekomme. Derfor har vi ansat Anette Kondrup, som har indgående kendskab til skoleverdenen og som ved, hvad der rører sig derude.

SkolePlan arbejder under mottoet ”Vi gør det let at drive skole” og tilbyder foruden SkolePlan også netværk og hosting i én samlet løsning. Brian Reinhold Jensen slutter: ”En samlet IT løsning for den enkelte skole er vores force. Det er en fordel for skolen kun at skulle ringe ét sted hen, hvis der er behov for support eller anden vejledning. Derudover arbejder vi i øjeblikket på samarbejdsaftaler med andre spillere på området, hvor integration af deres løsninger i vores system kommer til at skabe endnu mere funktionalitet for skolerne.

We are living https://essay4today.com through a golden age of technology