Fra efteråret får Silkeborg en ny, ambitiøs IT-uddannelse. I første omgang udbydes to moduler med titlerne ”BIG DATA” og ”IT-Projektledelse”, som der er stor efterspørgsel efter i IT-branchen på landsplan.

Den nye uddannelse, der er på diplomniveau svarende til bachelorniveau,  udbydes i et samarbejde mellem Dania Erhverv, der er Erhvervsakademi Danias samlede efteruddannelsesenhed i Region Midt, og VIA University College.

Birgitte Riise Bjaerge_Dania ErhvervOm baggrunden for, at uddannelsen skal etableres i Silkeborg, siger erhvervsdirektør Birgitte Riise Bjærge, Dania Erhverv:

”Vi har flere end 200 IT-virksomheder i Silkeborg, hvilket er rigtig mange i forhold til byens størrelse. Derfor er der et stort behov for at tilbyde medarbejderne IT-opkvalificering lokalt, fastholde de nuværende IT-medarbejdere, tiltrække nye IT-medarbejdere og generelt øge IT-kompetencerne i byen.”

Hanne Bundgaard_VIAOgså uddannelsesdirektør Hanne Bundgaard, VIA University College, glæder sig til samarbejdet med Dania Erhverv:

”Vi ser frem til at styrke IT-kompetencerne i Silkeborgområdet, og ser masser af potentiale i samarbejdet med Erhvervsakademi Dania. Styrken ved såvel Big Data-modulet som IT-projektledelses-modulet er udover høj faglighed, den tætte kobling til praksis – uddannelsesforløbene skal have effekt i virksomhederne fra dag 1”.

Se hele pressemeddelelsen om den nye uddannelse her.

Seit 2006 arbeit als akademisches ghostwriting freiberuflicher regisseur u